Dyniowe kotleciki
przepis,fotoprzepis,dynia,cebula,wieprzowe mięso mielone,Wieprzowina,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy
Wieprzowina
Składniki
Składniki
bułka tarta | 100 | gramów | |
cebula | 350 | gramów | |
czarny pieprz mielony | ½ | łyżeczki | |
dynia | 450 | gramów | |
jajka kurze | 3 | sztuki | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 100 | gramów | |
nać pietruszki | 2 | łyżki | |
olej słonecznikowy | 150 | mililitrów | |
przyprawa kurkuma | 1 | łyżka | |
sól | 1 | łyżeczka | |
wieprzowe mięso mielone | 570 | gramów |
Przepis
3. Dodajemy mięso mielone
wieprzowe mięso mielone 570 gramów • nać pietruszki 2 łyżki • sól 1 łyżeczka • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki • przyprawa kurkuma 1 łyżka
Do farszu dodajemy mięso mielone, nakrojoną natkę pietruszki, doprawiamy pieprzem i solą.
4.
mąka chlebowa pszenna T750 100 gramów • bułka tarta 100 gramów • jajka kurze 3 sztuki
Dodajemy mąkę, bułkę tartą i jajka. Wszystko razem dobrze mieszamy.
5. Smażymy
olej słonecznikowy 150 mililitrów
Na patelni smażymy kotleciki 5 minut pod przykryciem, obracamy i 5 minut smażymy bez przykrycia.
6. Serwujemy
Podajemy ciepłe z ziemniaczanym albo selerowym puree.
Smacznego!