PRZEPISY

Delikatna zupa z boczniaków

Delikatna zupa z boczniaków

Łatwa, delikatnie zmiksowana, boczniakowo - ziemniaczana zupa.

przepis,fotoprzepis,ziemniaki,boczniak ostrygowaty,mleko tłuste 3,5%,Zupy grzybowe,Bezglutenowe

Zupy grzybowe

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

boczniak ostrygowaty400gramów
kminek½łyżeczki
masło-
mleko tłuste 3,5%300mililitrów
nać pietruszki-
sól1łyżeczka
sól-
woda2litry
ziemniaki400gramów

 

Przepis

1. 

ziemniaki 400 gramów  sól 1 łyżeczka  kminek ½ łyżeczki  woda 2 litry

Ziemniaki obieramy, kroimy i gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i kminku.

2. 

boczniak ostrygowaty 400 gramów

Boczniaki myjemy, rozdzielamy i po pięciu minutach dodajemy do ziemniaków. Gotujemy razem 20 minut.

3. 

Część gotujących się boczniaków wyciągamy a resztę zawartość garnka miksujemy blenderem.

4. 

mleko tłuste 3,5% 300 mililitrów  sól  masło

Zmiksowaną zupę ponownie doprowadzamy do wrzenia, dolewamy mleka, według smaku dosalamy, albo dodajemy sól warzywną bez glutaminianu. Na koniec dodajemy kawałek masła.

5. 

nać pietruszki

Serwujemy z pokrojonym boczniakiem, który przed miksowaniem wyciągnęliśmy. Posypujemy natką pietruszki.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie