PRZEPISY

Czekoladowe babeczki

Czekoladowe babeczki

Tradycyjne bożonarodzeniowe słodkości.

przepis,fotoprzepis,czarna kawa,mielone orzechy włoskie,rum,Ciasta kremowe,Boże Narodzenie,Bez pieczenia,Bezglutenowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

40

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cukier kryształ200gramów
cukier puder180gramów
czarna kawa0.05litra
kakao proszek80gramów
masło250gramów
mielone orzechy włoskie100gramów
mleko półtłuste 1,5%0.05litra
rodzynki-
rum0.05litra

 

Przepis

1. Przygotowanie masy czekoladowej

masło 200 gramów  cukier puder 180 gramów  kakao proszek 80 gramów

Roztapiamy margarynę, cukier puder i kakao nad parą, na małym ogniu aby się nie przypaliły.

2. Przygotowanie orzechowego nadzienia

cukier kryształ 200 gramów  czarna kawa 0.05 litra  mleko półtłuste 1,5% 0.05 litra  mielone orzechy włoskie 100 gramów  masło 50 gramów  rum 0.05 litra  rodzynki

Cukier, czarną kawę i mleko gotujemy przez trzy minuty, dodajemy orzechy, chwilę gotujemy, na koniec dodajemy masło, rum i rodzynki.

3. 

Na dno papierowych koszyków wlewamy masę czekoladową.

4. 

Do środka dajemy orzechowe nadzienie i zalewamy resztą masy czekoladowej.

5. 

Na koniec odstawiamy babeczki, aby wystygły.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie