PRZEPISY

Ćwikła z tuńczykiem

Ćwikła z tuńczykiem

Cienkie plasterki gotowanego czerwonego buraczka z tuńczykiem w sosie własnym z konserwy. Proste, zdrowe i smaczne.

przepis,fotoprzepis,burak ćwikłowy,tuńczyk w kawałkach w sosie własnym,Sałatki rybne,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Sałatki rybne

Pichcił

Ilość porcji

1

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

burak ćwikłowy150gramów
oliwa½łyżki
orzechy nerkowca10gramów
sałata polna (Roszponka)5gramów
sól himalajska różowa¼łyżeczki
tuńczyk w kawałkach w sosie własnym75gramów

 

Przepis

1. 

burak ćwikłowy 150 gramów

Ćwikłę myjemy i wkładamy do wrzącej wody. Gotujemy do miękkości około 30 -50 min (zależy od wielkości). Po ostudzeniu obieramy obieraczką do ziemniaków.

2. 

Ugotowaną ćwikłę kroimy na cienkie plasterki i układamy na talerzu.

3. 

tuńczyk w kawałkach w sosie własnym 75 gramów  sałata polna (Roszponka) 5 gramów  orzechy nerkowca 10 gramów  oliwa ½ łyżki  sól himalajska różowa ¼ łyżeczki

Dodajemy kawałki tuńczyka, ozdabiamy listkami, orzechami i doprawiamy do smaku.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się