PRZEPISY

Camembert z niedźwiedzim czosnkiem

Camembert z niedźwiedzim czosnkiem

Doskonały grillowany ser, po prostu upieczony w piekarniku. Podajemy z pieczonymi ziemniakami.

przepis,fotoprzepis,czosnek niedźwiedzi,ser Camembert,Dania wegetariańskie,,Bezglutenowe,Sezonowe przepisy

Dania wegetariańskie

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

Pieczone ziemniaki przepis-
czarny pieprz mielony½łyżeczki
czosnek niedźwiedzi20gramów
mielona czerwona papryka1łyżeczka
oliwa3łyżki
ser Camembert6sztuk

 

Przepis

1. 

czosnek niedźwiedzi 20 gramów  oliwa 3 łyżki  mielona czerwona papryka 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki

Niedźwiedzi czosnek myjemy i wkładamy do kuchennego siekacza. W oleju mieszamy paprykę i pieprz i dolewamy do czosnku. Siekamy i wytwarzamy marynatę.

2. 

ser Camembert 6 sztuk

Ser z każdej strony maczamy w marynacie.

3. 

Kładziemy na folię aluminiową, zapakowujemy i układamy na blasze.

4. 

Pieczemy 15 minut-y w temperaturze 200 °C.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie