PRZEPISY

Budyniowa strucla

Budyniowa strucla

Przepis na struclę z chrupiącego francuskiego ciasta ze słodkim budyniowym nadzieniem.

przepis,fotoprzepis,budyń waniliowy w proszku,ciasto francuskie,różne owoce,Strudle

Strudle

Pichcił

Ilość porcji

10

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Strudle  

 

Składniki

Składniki

budyń waniliowy w proszku36gramów
ciasto francuskie275gramów
migdały płatki1łyżka
mleko półtłuste 1,5%400mililitrów
różne owoce100gramów
syrop klonowy5łyżek

 

Przepis

1. 

budyń waniliowy w proszku 36 gramów  mleko półtłuste 1,5% 400 mililitrów  syrop klonowy 3 łyżki

Budyń w proszku dokładnie mieszamy w małej ilości mleka. Potem dodajemy resztę i gotujemy gęsty budyń. Dodajemy syrop klonowy i odstawiamy z ognia.

2. 

ciasto francuskie 275 gramów

Rozwałkowane ciasto francuskie kroimy po bokach na paski.

3. 

różne owoce 100 gramów

Na środek pasa ciasta łyżeczką nakładamy połowę budyniu, potem owoce i drugą warstwę budyniu.

4. 

syrop klonowy 1 łyżka

Budyń skrapiamy syropem i zaczynamy zapakowywać do ciasta na brzegach. Potem stopniowo przekładamy na przemian pasy z obydwóch stron.

5. 

syrop klonowy 1 łyżka  migdały płatki 1 łyżka

Wierzch smarujemy syropem i posypujemy płatkami migdałów.

6. 

Pieczemy 40 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie