swiatwemnie.pl

Bananowe kremowe ciasto z twarogiem

Fantastyczny delikatny twarogowy krem na ulubionych bananach i kakaowym biszkopcie, prawdziwe mniam :)

 

Ilość porcji: 12

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie: 
 

 

 
 
  • zdjęcia & komentarze
  • składniki
  • przepis

1. 

żółtko jajka 3 sztuki  cukier puder 40 g

Żółtka i cukier ubijamy na pianę.

2. 

kakao proszek 10 g  woda 10 ml

Dodajemy kakao i wodę.

3. 

białko jajka 3 sztuki

Z białek ubijamy gęstą pianę.

4. 

mąka luksusowa pszenna T550 40 g  proszek do pieczenia ½ łyżeczki

Do ciasta na przemian dodajemy pianę z białek i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

5. 

masło  mąka luksusowa pszenna T550

Ciasto wylewamy na blachę (18x27 cm) natłuszczoną masłem i posypaną mąką.

6. 

Pieczemy 12 minut-y w temperaturze 180 °C.

7. 

mleko półtłuste 1,5% 300 ml  cukier puder 80 g  budyń waniliowy w proszku 37 g  masło 80 g

Z mleka, cukru i budyniu waniliowego w proszku gotujemy gęsty budyń. Do letniego dodajemy masło. Odstawiamy do wystudzenia.

8. 

twaróg mielony 250 g  śmietana do ubijania (30-33%) 125 ml

Do budyniowej podstawy dodajemy twaróg i ubitą śmietanę.

9. 

banan 500 g

Banany obieramy, przekrawamy na połowę i układamy na biszkoptowym cieście.

10. 

Warstwami nakładamy krem i wytwarzamy w nim rysy. Odkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny do stężenia.

11. 

czekolada

Kroimy, ozdabiamy roztopioną czekoladą i możemy podawać.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 7  •  Zalogować się