PRZEPISY

Muffiny bananowo-czekoladowe

Muffiny bananowo-czekoladowe

Muffiny na dobry humor.

przepis,fotoprzepis,czekolada do gotowania,mąka chlebowa pszenna T750,kakao proszek,banan,Muffiny

Muffiny

Pichcił

Ilość porcji

15

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Kategorie

Muffiny  

 

Składniki

Składniki

banan2sztuki
biały jogurt200mililitrów
cukier puder100gramów
cukier waniliowy8gramów
czekolada do gotowania50gramów
jajka kurze1sztuka
kakao proszek30gramów
mąka chlebowa pszenna T750210gramów
olej słonecznikowy90mililitrów
proszek do pieczenia8gramów

 

Przepis

1. Przygotowanie mokrej masy

jajka kurze 1 sztuka  cukier puder 100 gramów  cukier waniliowy 8 gramów  biały jogurt 200 mililitrów  olej słonecznikowy 90 mililitrów

Jajko ubijamy. Dodajemy cukier, cukier waniliowy, olej i biały jogurt. Mieszamy.

2. Przygotowanie suchej masy

mąka chlebowa pszenna T750 210 gramów  kakao proszek 30 gramów  proszek do pieczenia 8 gramów

Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Mieszamy.

3. 

czekolada do gotowania 50 gramów  banan 2 sztuki

Do ciasta dodajemy kawałki czekolady i pokrojone banany.

4. Pieczenie

Blachę wykładamy foremkami na muffiny. Do każdej foremki łyżeczką nakładamy ciasto. Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 °C.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie