PRZEPISY

Sałatka Oakland

Sałatka Oakland

Sycąca i smaczna sałatka z pieczarkami i chrupiącymi warzywami. Lekkostrawna i wspaniała również jako danie główne.

przepis,fotoprzepis,marchew,cukinia,pieczarki,sałata liść dębu,sałata lodowa,Sałatki warzywne,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Sałatki warzywne

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cukinia250gramów
marchew250gramów
ocet balsamiczny½łyżki
oliwa2łyżki
pieczarki350gramów
sałata liść dębu100gramów
sałata lodowa100gramów
sól-

 

Przepis

1. 

oliwa 1 łyżka  marchew 250 gramów

Mniejsze młode marchewki kroimy na małe kawałki i smażymy na patelni do grillowania na kropelce oleju przez 5 do 10 minut, tak aby pozostały chrupiące.

2. 

cukinia 250 gramów

Cukinie kroimy na mniejsze kawałki lub krążki i również smażymy.

3. 

pieczarki 350 gramów

Pieczarki kroimy na grubsze plastry i smażymy na złocisty kolor.

4. Podawanie

sałata liść dębu 100 gramów  sałata lodowa 100 gramów  ocet balsamiczny ½ łyżki  oliwa 1 łyżka  sól

Liście sałaty liść dębu oraz lodowej sałaty układamy na głębszym talerzu. Skrapiamy octem balsamicznym. Na wierzchu układamy upieczone marchewki, cukinię i pieczarki. Solimy solą gruboziarnistą i skrapiamy oliwą.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie