PRZEPISY

Hamburgery wieprzowe

Hamburgery wieprzowe

Smaczne soczyste hamburgery wieprzowe z serem.

przepis,fotoprzepis,wieprzowe mięso mielone,ser Ementaler,Wieprzowina,Przepisy na letnie grillowanie

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

biała podłużna bułka1sztuka
bułka6sztuk
cebula84gramów
czarny pieprz mielony-
jajka kurze1sztuka
nać pietruszki-
ogórek konserwowy53gramów
papryka konserwowa odmiany kapia65gramów
ser Ementaler200gramów
sól1łyżeczka
wieprzowe mięso mielone500gramów

 

Przepis

1. 

papryka konserwowa odmiany kapia 65 gramów  ogórek konserwowy 53 gramów

Paprykę i ogórek kroimy na mniejsze kawałki.

2. 

wieprzowe mięso mielone 500 gramów  cebula 84 gramów

Do miski wkładamy mielone wieprzowe mięso, dodajemy drobno pokrojoną cebulę.

3. 

nać pietruszki  biała podłużna bułka 1 sztuka

Świeżą lub suszoną natkę pietruszki, bułkę kroimy. Dodajemy do mięsnej masy.

4. 

jajka kurze 1 sztuka  sól 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony

Do mięsnej masy dodajemy jeszcze jajka, wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec solimy i pieprzymy. Pozostawiamy na 30 minut w chłodnym miejscu, aby smaki mogły się wymieszać.

5. 

bułka 6 sztuk  ser Ementaler 200 gramów

Z mięsa formujemy wyższe hamburgery, które smażymy z każdej strony przez około 3 minuty na grillu lub na patelni do grillowania. Podczas grillowania kroimy 6 lub 5 grubych plastrów sera. Pod koniec grillowania dodajemy przekrojone na połówki pieczywo, aby delikatnie się przypiekło.

6. 

Na dolną połówkę bułki dodajemy liść sałaty, przykrywamy upieczonym mięsem, serem i pokrojonym w plasterki pomidorem. Przykrywamy górną połową bułki.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie