PRZEPISY

Steki z wieprzowiny

Steki z wieprzowiny

Prosty i sprawdzony sposób na przyrządzenie smacznego steku z delikatnej polędwicy wieprzowej. Patelnię można zastąpić grillem ogrodowym.

przepis,fotoprzepis,polędwica wieprzowa,Wieprzowina,Przepisy na letnie grillowanie,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

czarny pieprz mielony-
oliwa-
polędwica wieprzowa1kilogram
sól-

 

Przepis

1. 

polędwica wieprzowa 1 kilogram

Polędwicę porcjujemy. Z wąskiej części, która nie ma równomiernej grubości, możemy przygotować medaliony, które krócej się smażą.

2. 

oliwa  sól  czarny pieprz mielony

Steki smarujemy olejem, solimy i doprawiamy. Przyprawy i sól delikatnie wsmarowujemy w mięso.

3. 

Na rozgrzanej patelni smażymy z każdej strony. Obracamy po minucie. Całkowity czas smażenia zależy od grubości mięsa i pożądanego stopnia usmażenia. Zalecamy smażenie przez 4-6 minut.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie