PRZEPISY

Ciasto raz dwa

Ciasto raz dwa

Szybkie, łatwe i lekkie ciasto dla gości.

przepis,fotoprzepis,słodka śmietana do gotowania,mandarynki (kompot),śmietana do ubijania (30-33%),Ciasta kremowe,Bezglutenowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

30

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

budyń waniliowy w proszku100gramów
mandarynki (kompot)350gramów
napój czekoladowy w proszku-
powidło morelowe-
słodka śmietana do gotowania400mililitrów
śmietana do ubijania (30-33%)500mililitrów

 

Przepis

1. 

Przygotowujemy sobie biszkoptowe ciasto na jedną blachę.

2. 

powidło morelowe

Ciasto po upieczeniu smarujemy morelowym dżemem.

3. Wypełnienie

słodka śmietana do gotowania 400 mililitrów  mandarynki (kompot) 350 gramów  budyń waniliowy w proszku 100 gramów

Mandarynki z puszki razem z kompotem, śmietana do ubijania, budyń waniliowy bez gotowania. Wszystko razem wkładamy do miski, szczelnie zamykamy i dobrze potrząsamy.

4. 

Tak przygotowane wypełnienie rozcieramy na cieście wysmarowanym dżemem.

5. 

napój czekoladowy w proszku  śmietana do ubijania (30-33%) 500 mililitrów

Na wypełnienie ubijamy dwie słodkie śmietany i posypujemy startą czekoladą albo czekoladą w proszku.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie