PRZEPISY

Garnuszkowe muffiny

Garnuszkowe muffiny

Prosty przepis na łagodne muffiny. Wielkość garnuszka może być byle jaka, proporcje składników przy każdej wielkości będą takie same, zmieni się tylko ilość ciasta.

przepis,fotoprzepis,mąka chlebowa pszenna T750,proszek do pieczenia,rodzynki,wiórki kokosowe,Muffiny

Muffiny

Pichcił

Ilość porcji

18

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Kategorie

Muffiny  

 

Składniki

Składniki

biały jogurt1garnuszek
cukier kryształ½garnuszka
cukier waniliowy1opakowanie
jajka kurze1sztuka
mąka chlebowa pszenna T7502garnuszki
olej słonecznikowy½garnuszka
proszek do pieczenia1opakowanie
rodzynki½garnuszka
wiórki kokosowe2łyżki

 

Przepis

1. Przygotowanie ciasta

jajka kurze 1 sztuka  olej słonecznikowy ½ garnuszka  biały jogurt 1 garnuszek  cukier waniliowy 1 opakowanie  cukier kryształ ½ garnuszka

Do miski dajemy jajko, olej, jogurt, cukier waniliowy oraz cukier kryształ. Wymienione składniki dobrze mieszamy.

2. 

mąka chlebowa pszenna T750 2 garnuszki  proszek do pieczenia 1 opakowanie

Do garnuszka z mąką dodajemy proszek do pieczenia, następie określoną ilość mąki dodajemy do ciasta.

3. 

rodzynki ½ garnuszka  wiórki kokosowe 2 łyżki

Na koniec dodajemy umyte rodzynki, które przez chwilę były namaczane w wodzie i dosypujemy kokos. Mieszamy.

4. Pieczenie

Ciastem napełniamy formy do muffinek wyłożone papierowymi koszyczkami i pieczemy w rozgrzanym wcześniej piekarniku na wyższym stopniu przez 20 minut. Aby sprawdzić, czy ciasto jest upieczone wbijamy w środek muffinki wykałaczkę. Jeśli po wyciągnięciu nie przykleja się do niej ciasto, można uznać, że jest ono upieczone.

5. 

Muffinki wyciągamy z foremek i po ostygnięciu podajemy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie