Pasta drożdżowa
Doskonała śniadaniowa pasta którą warto grubo smarować :)
przepis,fotoprzepis,świeże drożdże,jajka kurze,Pasty
Pasty
Kategorie
Pasty
Składniki
Składniki
bułka tarta | 2 | łyżki | |
cebula | 350 | gramów | |
jajka kurze | 2 | sztuki | |
mielona czerwona papryka | 1 | łyżeczka | |
mleko półtłuste 1,5% | 100 | mililitrów | |
oliwa | 2 | łyżki | |
przyprawa warzywna | 1 | łyżeczka | |
świeże drożdże | 100 | gramów |
Przepis
1.
oliwa 2 łyżki • cebula 350 gramów
Dwie większe cebule kroimy na grubo i smażymy na oliwie do czerwoności.
2.
świeże drożdże 100 gramów
Dodajemy rozdrobnione kostki drożdży i odstawiamy na minutę żeby pobulgotały i się rozpuściły.
4.
bułka tarta 2 łyżki
Rzadką masę na patelni posypujemy dwoma łyżkami bułki tartej, mieszamy, dopóki nie utworzy się średnio gęsta masa.
5.
jajka kurze 2 sztuki • przyprawa warzywna 1 łyżeczka • mielona czerwona papryka 1 łyżeczka
Na koniec dodajemy roztrzepane jajka z wegetą i mieloną słodką papryką. Krótko gotujemy, dopóki masa nie stężeje, ale nie zbyt długo, by dała się rozsmarować ale i też by nie była zbyt gęsta i sucha.
Smacznego!