PRZEPISY

Pasta drożdżowa

Pasta drożdżowa

Doskonała śniadaniowa pasta którą warto grubo smarować :)

przepis,fotoprzepis,świeże drożdże,jajka kurze,Pasty

Pasty

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Kategorie

Pasty  

 

Składniki

Składniki

bułka tarta2łyżki
cebula350gramów
jajka kurze2sztuki
mielona czerwona papryka1łyżeczka
mleko półtłuste 1,5%100mililitrów
oliwa2łyżki
przyprawa warzywna1łyżeczka
świeże drożdże100gramów

 

Przepis

1. 

oliwa 2 łyżki  cebula 350 gramów

Dwie większe cebule kroimy na grubo i smażymy na oliwie do czerwoności.

2. 

świeże drożdże 100 gramów

Dodajemy rozdrobnione kostki drożdży i odstawiamy na minutę żeby pobulgotały i się rozpuściły.

3. 

mleko półtłuste 1,5% 100 mililitrów

Podlewamy mlekiem, mieszamy i podgrzewamy.

4. 

bułka tarta 2 łyżki

Rzadką masę na patelni posypujemy dwoma łyżkami bułki tartej, mieszamy, dopóki nie utworzy się średnio gęsta masa.

5. 

jajka kurze 2 sztuki  przyprawa warzywna 1 łyżeczka  mielona czerwona papryka 1 łyżeczka

Na koniec dodajemy roztrzepane jajka z wegetą i mieloną słodką papryką. Krótko gotujemy, dopóki masa nie stężeje, ale nie zbyt długo, by dała się rozsmarować ale i też by nie była zbyt gęsta i sucha.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie