PRZEPISY

Banany w cieście francuskim

Banany w cieście francuskim

Proste smaczne ciasteczka.

przepis,fotoprzepis,ciasto francuskie,banan,Ciasta

Ciasta

Pichcił

Ilość porcji

35

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

Kategorie

Ciasta  

 

Składniki

Składniki

banan1200gramów
ciasto francuskie500gramów
cukier kryształ-
cukier puder-
jajka kurze1sztuka
mielone orzechy włoskie-

 

Przepis

1. 

ciasto francuskie 500 gramów

Ciasto francuskie rozwałkowujemy na grubość 3mm. Kroimy je na paski 2cm szerokie.

2. 

banan 1200 gramów

Twarde banany obieramy, przekrawamy na pół po szerokości i potem na pół po długości. Każdy kawałek banana zawijamy ciastem tak, by brzegi ciasta pokrywały się.

3. 

jajka kurze 1 sztuka  cukier kryształ  mielone orzechy włoskie

Blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy zawinięte banany. Smarujemy je roztrzepanym jajkiem, posypujemy cukrem i mielonymi, ewentualnie na drobno posiekanymi, orzechami. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 220 stopniach około 20 minut.

4. 

cukier puder

Ciasteczka odstawiamy do wystudzenia i posypujemy przesianym cukrem pudrem.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie