Herbatniki

Herbatniki

Klasyczny bożonarodzeniowy wypiek z delikatnego ciasta.

Ocena: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

Pichcił: 

Ilość porcji: 100

Czas przygotowania: 50 min.

 facebook twitter Google+

Kategorie:

1. Przygotowanie ciasta

mąka luksusowa (00 extra) 500 g  cukier puder 200 g  masło 100 g  jaja kurze sztuki  mleko półtłuste 1,5% łyżki  proszek do pieczenia ½ bal  skórka z cytryny  soda oczyszczona g

Ze wszystkich składników zarób ciasto.

2. Formowanie ciasta

Następnie ciasto przeciśnij przez ozdobną wkładkę w maszynce do mięsa.

Formowanie ciasta

3. 

Jeżeli nie posiadasz ozdobnej wkładki do maszynki, możesz ciasto kroić za pomocą tradycyjnych foremek.

4. Pieczenie

Piecz przy użyciu folii na pieczenie przez 6 - 8 minut w temperaturze 150°-180° C.

Pieczenie

5. Dekorowanie

polewą czekoladową bal

Herbatniki zamaczaj w roztopionej czekoladowej polewie.

Dekorowanie

Smacznego!

Polecane przepisy