Łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim

Łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim

Ocena: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

Pichcił: 

Ilość porcji: 7

Czas przygotowania: 40 min.

 facebook twitter Google+

1. 

łosoś 250 g  świeże liście szpinaku 700 g  zielona cebulka sztuka

Filety z łososia kroimy na cieńsze płaty, wiosenną cebulkę kroimy na krążki. Świeży szpinak myjemy pod bieżącą wodą, pozostaw

2. 

czosnek ząbek  oliwa łyżka

Szpinak szybko obsmażamy na oleju z czosnkiem. Ściągamy z ognia i pozostawiamy do wystygnięcia.

3. 

ciasto francuskie 400 g  czarny pieprz mielony  sól

Ciasto francuskie rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy, na jedną połowę kładziemy filety z łososia, możemy dodać kawałki ugotowanego szpinaku, posypujemy wiosenną cebulką. Solimy i pieprzymy.

4. 

Na łososia kładziemy liście szpinaku, przykrywamy drugą połową ciasta.

5. 

jaja kurze sztuka

Ciasto smarujemy ubitym jajkiem.

Smacznego!

Polecane przepisy