Łosoś w sosie z boczniaków ze szpinakiem

Łosoś w sosie z boczniaków ze szpinakiem

Ocena: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

Pichcił: 

Ilość porcji: 2

Czas przygotowania: 30 min.

 facebook Pin It twitter Google+
  • komentarze
  • zdjęcia
  • składniki
  • przepis

1. 

boczniak ostrygowaty 500 g  oliwa łyżka  sól  słodka śmietana do gotowania 150 ml

Boczniaki kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do garnka z olejem. Delikatnie opiekamy, solimy. Dzięki soli, boczniaki puszczą sok, przez chwilę podduszamy. Zalewamy śmietaną . Jeśli sos jest zbyt rzadki, zagęszczamy go mąką.

2. 

oliwa łyżki  filet z łososia 300 g  sól  czarny pieprz mielony

Na patelni rozgrzewamy olej, kładziemy mniejsze steki z łososia. Solimy i pieprzymy. Łososia obracamy na jedną stronę, opiekamy, obracamy na drugą stronę i kontynuujemy smażenie. Jeśli olej za bardzo pryska, możemy przykryć patelnię.

3. 

oliwa łyżka  świeże liście szpinaku 800 g

W woku na oleju smażymy czosnek, dodajemy liście świeżego szpinaku. Smażymy szpinak ciągle mieszając.

Smacznego!

Polecane przepisy